Forseningar, borttappat bagage och sporegn…

Man skulle kunna tro att denna resa ar en fullkomlig katastrof om man bara laser rubriken, men sa ar icke fallet. Men det var verkligen fredagen den 13:e nar jag akte ivag. Incheckningen fungerade inte da min resa inte fanns pa mitt bonuskort, men det ordnade sig ganska snabbt. Checkade in min resvaska i god tid och planet fran Landvetter ner till Kopenhamn gick i tid. Har sedan en timme pa mig innan planet ska lyfta till New York. Boardingen borjar dock 5 minuter efter det att vi landat i Kopenhamn sa det blev lite smastressigt dar. Men nar jag val ar framme vid gaten sa blir vi alla fall sittandes dar i narmare en timme, ingen bradska dar inte med andra ord.
Boardingen pa planet flyter pa fint och vi taxar ut, sen blir vi dock staende och det hander ingenting… Far reda pa att alla papper ar ifyllda men nagot gatt galet anda. Vi far vanta tills de kontrollerat att den tekniska kontrollen faktiskt ar gjord. Minuterna gar och det har snart blivit en timme. Far reda pa att vi maste in till gaten igen for att gora om hela den tekniska kontrollen samt tanka da det gatt at for mycket bransle av att taxa runt pa landningsbanan… En timmes vantan till utlovas och nu borjar det bli en aningens segt.
2h forenade lyfter vi och det flyter sedan pa bra. Vi far reda pa att flygtiden ar 1h kortare an planerat sa vi blir bara lite over en timme forsenade nar vi val landar i New York. Precis innan landning far jag reda pa att min resvaska aldrig hann med planet i Kopenhamn sa jag far gora en anmalan nar vi ar nere pa marken. Sakt och gjort, det ar flera med mig som inte fatt med sig bagaget fran Kopenhamn, markligt kan man tycka nar vi dessutom blev 2h forsenade, all tid i varlden fanns kanns det som att hinna fa pa vara vaskor…
Givetvis inte min vaska bland de rapporterade sa jag far fylla i en blankett om min vaska. Tar sedan bussen in till Manhattan och hotellet (som for ovrigt ar superbra! Affinia 50 ligger pa 50th St mellan Lexington och 3rd Ave, rekommenderads varmt!).
SAS ar snalla nog och bjussar pa $100 som jag far handla det nodvandigaste for. Forsakringsbolaget ar lite generosare och bjuder par 1000 kr sa jag kastar mig ut for att iaf kopa en tandborste forsta kvallen.
Lordagen ger jag mig ut pa jakt efter klader. Det kanns inte sa frascht med gardagens klader som man har rest i. Beger mig ut till Jersey Gardens dar jag hittar en del klader pa Tommy Hilfiger. Bussen tillbaka till Manhattan och dar mots jag av regn och aska. Himlen formligen oppnar sig och regnet vraker ner. Haller mig inomhus och besoker Clinique pa Macy’s i stallet och koper nytt smink.
Efter att ha varit ute i stort sett hela dagen och avslutat lordagen med att bli helt dygnsur sa beger jag mig hem till hotellet bara for att marka att askan har slagit ut kabel-tv:n. Jammer och elande, vad ska jag nu roa mig med? Hotellet ar snall nog och bjuder alla pa gratis betalfilm pa rummet. Inte visste jag att dessa filmer kunde bli ”fullbokade”, men det kan tydligen handa…
Vid 23-tiden ringer de nere fran receptionen och talar om att min resvaska antligen har hittat fram till hotellet. Lyckan vara dock bara en liten stund. Vaskan kom fram, men nagon har gatt igenom hela vaskan och bada mina kodlas (givetvis godkanda av TSA) saknas… Tack for den SAS/flygplatsen). Inget annat verkar dock saknas, tack och lov!
Har inte hunnit ringa SAS an, men de lar vackert fa ersatta mig for mina saknade las till vaskorna. De var inte direkt gratis… :o(
Annars har jag hunnit med en del shopping, njutit av att befinna mig i New York och kunna titta in pa Starbucks for att dricka en Frappuccion och vila fotterna en stund. Agnar nastan all vaken tid annars at att promenera. Det basta sattet att uppleva stan pa om du fragor mig.
En gissningstavling ar kanske pa sin plats, hur manga steg kommer jag totalt att ga pa mina dagar har i New York (fredag kvall tom onsdag kvall)? En till gissning, hur mang steg gick jag som mest pa en enda dag?
Jag var lite nyfiken sa jag har pa mig en stegraknare denna resa. Har alltid gatt valdigt mycker nar jag ar i NY, men aldrig riktigt vetat exakt hur mycket. Det tankte jag forsoka ta reda pa denna gang! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *