Fredagsfyran – vecka 8

Tema: heminredning

 1. Är du intresserad av heminredning?
  Ja visst är jag det, men inte så att jag är fanatisk och plöjer varenda heminredningstidning som finns eller så. Men jag gillar att ha det fint omkring mig.

 2. Vad är viktigast för att lyckas få ett välinrett hem?
  Att man har någon form av plan med hur man vill ha det, men framför allt att man själv trivs med möblerna, färgerna etc. Kör på en enhetlig färgskala i varje rum så brukar det ge ett lugnare och mer harmoniskt intryck.

 3. Var hittar man vettiga saker om Ikea eller Mio känns för trist?
  Ha, vem har sagt att IKEA är trist? Men okej då, ibland blir det lite för mycket känsla av att "va, är vi hemma hos oss själva" när man beösker vänner och bekanta, d.v.s. vi har alla köpt liknande möbler på IKEA eller Mio. Mindre lokala inredningsbutiker är mitt tips, eller leta när du är utomlands efter småsaker som kan förgylla ditt hem. Det kan ju vara en aningens svårt att få hem en ny soffa från New York eller vart man nu varit på semester.

 4. Vad tar man sig till om man vill ha ett trevligt hem men saknar ekonomi och färdigheter?
  Anlitar bästa vännen som är proffs på heminredning? Nej, skämt å sidor, lägg några tior på en heminredningstidning och ta sedan de små detaljerna som gör rummet och kopiera dessa och applicera i ditt eget hem. Det kan räcka med lite nya blomkrukor, någon snygg tavla, nya kuddar i soffan eller någon annan liten grej som gör att rummet känns helt annorlunda.

 5. Bonusfråga: Vad händer närmast hemma hos dig?
  [via Yukio.se]
  Det borde vara att sy färdigt hissgardinerna till köket. Annars är det ommålning/tapetsering av biblioteket och sedan göra om hallen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *