Matlista

Listor är alltid skojiga, denna hittade jag hos tjejerna på Ragazze som hade fått den via Günther.

 1. Hur skall spisen vara traditionell eller konvektion etc… el, ved, gas eller annat?
  Har aldrig haft förmånen att pröva en gasspis så det kan jag inte uttala mig om, så jag får väl helt enkelt säga el.

 2. Vilken typ av ugn är den bästa??
  Elugn måste det helt klart bli. Skulle gärna byta ut vår mot en med varmluft och en som inte har så enormt jäkla stark undervärme! Något står inte helt rätt till med vår ugn skulle jag tippa på. Frågan är inte om den kommer gå sönder utan snarare när den ger upp? Den är ändå från när huset byggdes, d.v.s. 1991 så den har nog (tyvärr) gjort sitt snart.

 3. Teflon – guds gåva till matlagarna eller pesto å pinja?
  Guds gåva! Jag älskar mina teflonpannor, eller rättare sagt, den bästa är en Gastrolux Nano och det är väl inte direkt teflon på det sättet. Non-stick säger de nog att det är i stället. Fyller samma funktion i vilket fall som helst.

 4. Köksö – bu eller bä?
  Det vore trevlig, men tyvärr är köket för litet för att vi ska kunna bygga till en sådan. Däremot har vi en bänk som sticker ut som en halvö som man kan stå och hänga vid.

 5. Knivar – hur vktigt är det…speciella modeller?
  Knivar bör man nog satsa en del pengar på, det underlättar så mycket. Vi har köpt ett knivsett på en köksmässa som vi är mycket nöjda med, men min favoritkniv är en som jag fått i julklapp från Fotoquick när jag jobbde där. Skulle gärna köpa på mig flera knivar från denna serie.

 6. Vilket livsmedel finns alltid hemma (kyl, frys, konserv)??
  Jisses, en hel del faktiskt. Kylen: lättmjölk, yoghurt, mini mat 7%, Keldas färdiga såser (gräddsås och ostsås finns alltid hemma), skinka, en hel massa såser och annat jox (typ ketchup, chilisås m.m.), sallad, morötter, äpplen, leverpastej, Creme Fraiche 1% m.m.

  Frysen: nötfärs, kycklingfilé, lövbiff, hallon, jordgubbar, glass, bröd, matlådor med varierande innehåll (köttfärssås, lasange och köttgryta finns det en hel del av just nu).

  Konserverer finns det givetvis en del av också, finns alltid skivad ananas, passerade och finkrossade tomater, champinjoner, kantareller.

  Det går alltid att slänga ihop en måltid utifrån vad vi redan har hemma. Dock inte sagt alltid att jag tycker att det går… 😉

 7. Skall maten ätas i köket eller någon annanstans?
  Jag är inte så noga, det beror på om jag äter själv, tillsammans med Klas eller om vi har gäster. Har vi gäster så är det oftast i matsalsdelen av vardagsrummet eller i köket, själv eller tillsammans med Klas så äter vi [sorgligt?!?] nog oftast framför tv:n. Frukosten äts dock alltid i köket, hur ska man annars få plats med tidnignen uppslagen? 😉

 8. Vilka redskap klarar du dig inte utan i köket?
  Mina knivar, min stora Nano-panna, stekpincetten, vattenkokaren, micron.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *